Θετική εκπαίδευση σκύλων

Εκπαιδευτές σκύλων

 

Η θετική εκπαίδευση σκύλων είναι η διαδικασία που καλυτερεύει την ψυχή του σκύλου. Ναι και οι σκύλοι έχουν ψυχή.

Αν μπορούνε να μιλήσουν θα μας έλεγαν:

Ξέρω ότι είμαι σκύλος, αλλά κάθε στιγμή που με αφήνεις μόνο ακόμη και για λίγο, είναι δύσκολο για εμένα σε παρακαλώ να το σκεφτείς πολύ  πριν με υιοθετήσεις.


Μην με παραμελείς και μην με τιμωρείς πολύ σκληρά εσύ έχεις τη δουλειά σου τα χόμπι σου τους φίλους σου εγώ έχω μόνο εσένα.


Όταν με χτυπήσεις πάνω στο θυμό σου σε παρακαλώ θυμήσου πως θα μου ήταν εύκολο να σου δαγκώσω  το χέρι αλλά ποτέ ένας σκύλος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο στο αφεντικό του.

Σε παρακαλώ να μου μιλάς συχνά και τρυφερά, όπως όταν ήμουν κουτάβι, γιατί αν και δεν καταλαβαίνω πάντα τι μου λες, γνωρίζω τη φωνή σου, και τις αποχρώσεις της πολύ καλά.

Σε παρακαλώ να με αφήνεις να παίζω, γιατί το έχω ανάγκη, αυτό θα είναι καλό και για εσένα.

Σε παρακαλώ να είσαι γενναιόδωρος  με το φαγητό μου έχει καλύτερη γεύση όταν μου το προσφέρεις εσύ και θα είμαι πρόθυμος να δουλέψω πολύ σκληρά και η εκπαίδευση μου να γίνει παιχνίδι

Εσύ είσαι το αφεντικό μου σε παρακαλώ να μην με αναγκάζεις να υπακούω σε ξένους γιατί εσύ είσαι ο πρώτος στην ζωή μου που μου έμαθε την γλωσσά της βασικής υπακοής .

Σε παρακαλώ να θυμάσαι πως με τον καιρό εξελίσσομαι σε μια μοναδική προσωπικότητα με τα χαρακτηριστικά και τα ελαττώματα καθώς  και τα συναισθήματα της ράτσας μου.

Σε παρακαλώ πολύ να με φροντίζεις όταν αρρωσταίνω , και όταν γεράσω μην σταματήσεις να με αγαπάς και να με προσέχεις, γιατί μην ξεχνάς ότι  και εσύ μια μέρα θα γεράσεις.